TÁJÉKOZTATÓ ÜGYFÉL-VÁRAKOZÁSI IDŐ MEGNÖVEKEDÉSÉRŐL

 

Tisztelt Ügyfeleink!

Ezúton tájékoztatjuk Önöket, hogy külképviseletünknek kötelezően be kell tartania a bajor járványvédelmi intézkedések munkavégzésre és ügyfélfogadásra vonatkozó előírásait. Ennek következtében külképviseletünk kénytelen volt az ügyfélfogadás részleges korlátozását elrendelni, amely az ügyfél-várakozási idő megnövekedéséhez vezetett, annál is inkáb, mivel közel százezer magyar honfitársunknak kínálunk konzuli szolgáltatásokat.

Külképviseletünk időpontfoglaló rendszerét a kötelező előírásohoz igazítottuk és az rendben működik. Az időpontfoglalás 120 napra előre lehetséges. Minden egyes nap egy újabb nap nyílik a foglalórendszerben. Ezért, ha valamely ügytípusra nincs szabad időpont, akkor másnap újabb időpontok jelennek meg, melyeket le lehet foglalni.

Külképviseletünk ezúton is kifejezi annak reményét, hogy a világjárvány mihamarabb olyan kedvező fordulatot vesz, melynek következtében a tisztelt ügyfeleinknek nyújtott szolgáltatások is megszorítások nélkül biztosíthatóak lesznek. Mindaddig azonban kötelesek vagyunk - valamennyi bajor hivatallal egyetemben - a hatályos előírásokat betartani.

Szíves megértésüket köszönjük szépen!

Üdvözlettel:

Magyarország Müncheni Főkonzulátusa
Konzuli Osztály