A Nemzeti Összetartozás Évében Kaiser Ottó „A Kárpát-medence 1000 magyar csodája” című digitalizált fotókiállításával szeretnénk kedveskedni Önöknek.

A kamarakiállítás a nyüzsgő Budapestről elindulva elkalauzolja a látogatót egészen az ezeréves határokig, az eldugott falvakban élőkig. Eközben várak, kastélyok, templomok között utazgatva, kisvárosok utcáin sétálgatva ízelítőt ad az ott élők életéből.

Kaiser Ottó fotográfus húsz éve járja a Kárpát-medencében azt a nyolc-tíz országot, illetve azok a régiókat, ahol a magyar kultúra nyomai még fellelhetőek. Ezidáig öt vaskos fotóalbum jelent meg munkáiból, további kettő pedig előkészítés alatt áll. A filmben látható, „A Kárpát-medence 1000 magyar csodája” című fotókiállítás anyaga több ezer helyszínen készült, sok tízezer felvétel szerzői válogatása. A gyűjtőmunka Magyarország jelenlegi határain túl élő írók, költők, művésztársak portrésorozataival indult, majd a mai napig fellelhető népművészeti szokások, népi emlékek dokumentálásával folytatódott. Végül a Kárpát-medence épített és tárgyi emlékeket „leltározó” fényképeivel zárult.

Mint tudjuk, az ősök nyelvét, kultúráját idegen környezetben megtartani nehezebb, mint megőrizni a vallást vagy a hitet. A felvételek azonban olyan emberek mindennapit örökíti meg, akik képesek voltak erre, és mind a mai napig anyanyelvükön beszélnek, ősi hitük szerint élnek és imádkoznak.

 

Fogadják szeretettel a kiállítást bemutató filmet!