Filmklub 5:

Főkonzulátusunk újonnan induló Nosztalgiafilmklubbal szeretne tisztelegni a magyar film előtt. Éppen 120 éve, 1901-ben készült az első magyar némafilm „A táncz“ címmel. Sorozatunk első tagja egyben Filmklubunk 5. alkalma emléket állít a napokban elhunyt magyar színészóriásnak, a kétszeres Jászai Mari- és Balázs Béla-díjas Törőcsik Marinak, a Nemzet Színészének. A Fábri Zoltán által 1955-ben készült Körhinta a korszak európai hírű alkotása, amelyet az 1956-os cannes-i filmfesztiválon Arany Pálma-díjra jelöltek. A kritikusok szerint ez a film volt a háború után az első, amelyik visszahelyezte Magyarországot a mozitérképre.

A film magyarul, angol felirattal kerül bemutatásra.

Időpont: 2021. május 15. szombat, 19:00

(A film ettől az időponttól kezdődően 24 órán keresztül elérhető a regisztrált nézők számára)

Regisztráció: einladung-muenchen@mfa.gov.hu (olyan e-mailcímmel regisztráljanak, amire később meg tudjuk küldeni a belépési kódot)

 

Jelentkezési határidő: 2021. márjus 15. 16:00 óra.

Történet:

Pataki István (Barsy Béla) azt tervezi, hogy kilép a biztos megélhetést jelentő termelőszövetkezetből, lányát, Marit (Törőcsik Mari) pedig Farkas Sándor (Szirtes Ádám) egyéni gazdához akarja feleségül adni, hogy egyesíthessék földjeiket. A lány azonban Bíró Mátét (Soós Imre) szereti, akivel a szövetkezetben ismerkedett össze, ezért szembeszáll apja akaratával…