T Á J É K O Z T A T Ó

az egyszerűsített honosításról és visszahonosításról


Az egyszerűsített honosítással és visszahonosítással kapcsolatos tudnivalókról a http://www.kormanyhivatal.hu/hu/budapest/jarasok/egyszerusitett-honositasi-eljaras honlapon részletesen tájékozódhat, és a kitöltendő adatlapokat is letöltheti: a honosítási kérelmet, ill. a születés anyakönyvezéséhez szükséges adatlapot. Amennyiben családi állapota házas, elvált, esetleg őzvegy, akkor a házasság anyakönyvezéséhez szükséges adatlapot is szükséges kitölteni.

A Müncheni Főkonzulátuson az egyszerűsített honosítási/visszahonosítási kérelmek beadása előre egyeztetett időpontban lehetséges. Időpont-foglalással, ill. esetleges kérdéseivel kapcsolatban a konsulat-muenchen@mfa.gov.hu e-mail címen szíveskedjen munkatársainkat keresni.

Időpontjára kérjük, hozza magával az állampolgársági kérelmét alátámasztó felmenői, ill. családi állapotát igazoló iratokat, a kitöltött, de nem aláírt adatlapokat, kérelmeket, valamint a magyar nyelven kézzel írt önéletrajzot és egy darab igazolványképet!

A nyomtatványok megfelelő kitöltése és a jól előkészített dokumentáció előfeltétele az eljárás ésszerű idő alatt történő lefolytatásának.

Az eljárás ingyenes, az iratok beszerzésének és magyar nyelvre történő hiteles fordításának költségei azonban a kérelmezőt terhelik. Német nyelvű dokumentumok hiteles magyar fordítását konzulátusunkon is kérheti a kérelem benyújtásakor (aktuális árlistánk szerint).

Segítő közreműködését előre is köszönjük!


München, 2020. április