Bajorország első számú kereskedelmi partnerévé 2015. évben az USA vált, mögötte második helyezett Kína lett, Ausztria pedig megőrizte a harmadik helyét.

Magyarország továbbra is a 10. helyet foglalja el a Bajorország legfontosabb külkereskedelmi partnereit tartalmazó rangsorban, úgy hogy a két ország közötti áruforgalom 2015-ben 1 429,4 millió euróval növekedett.

 

A 2015. évi kétoldalú áruforgalmi adatok alapján a teljes bajor export 179 milliárd eurót tett ki (+6 %), ebből Magyarország részesedése mintegy 3,1 milliárd euró (14,8%) volt. A bajor import 161,3 milliárd euróra rúgott (+7,4 %), ebből Magyarország részesedése jelentősen megnőtt, 8,5 milliárd eurót tett ki (13,3 %). A teljes áruforgalom értéke a 2015. évben meghaladta a 11,6 milliárd eurót a magyar-bajor relációban.

A forgalom szerkezetét tekintve a legfontosabb exportcikkek is: a gépjárművek, gépjárműalkatrészek, gépek, félvezető eszközök, kapcsolótáblák. A legfontosabb importcikkek: gépjárművek, gépjárműalkatrészek, belső égésű motorok alkatrészei, erős és nyomaték átviteli berendezések, áramkörök.

 

Konkrét partnerkeresés esetén ajánljuk figyelmébe:

http://www.tradehouse.hu/

 

Aktuális bajorországi pályázati kiírásokat az alábbi honlapon találja:

http://ausschreibungen-deutschland.de/Bayern

 

Nemzetközi online üzleti fórum: 

https://www.ixpos.de/IXPOS/Navigation/DE/Community/geschaeftswuensche.html