Figyelem, rendkívüli helyzet Bajországban!

2019. január 11.

Bajorország déli-és keleti térségében az elmúlt napok erős havazása miatt katasztrófa-állapotot rendeltek el a hatóságok. Különösen érvényes ez az Alpok-régióra (Miesbach járás, Berchtesgaden, Traunstein térsége). A közlekedés több helyen megbénult, számos útszakaszt - azok járhatatlansága miatt - lezártak.

A müncheni repülőtér naponta több járatot töröl, ugyancsak akadozik a vasúti forgalom.

Felhívjuk a Bajorországba utazók figyelmét arra, hogy utazásuk megkezdése előtt tájékozódjanak a tartományi útviszonyokról.

A német autóklub az útra indulóknak azt tanácsolja, hogy vigyenek magukkal takarót, meleg ruhát, élelmet és meleg italt, továbbá elemlámpát. Fontos, hogy a gépkocsi üzemanyagtartálya megfelelően fel legyen töltve.

További tájékoztató elérhető:

https://www.br.de/index.html 

https://www.br.de/wetter/action/wetterwarnungen/alerts.do 

https://www.br.de/wetter/action/bayernwetter/bayern.do

http://www.unwetterzentrale.de/uwz/bayernindex.html

**************************

Mielőtt útnak indul Németországba, javasoljuk, hogy tanulmányozza a Konzuli Szolgálat tájékoztató honlapján található hasznos információkat:

Utazási tanácsok

Amennyiben családját látogatja meg, vagy turistaként utazik, esetleg üzleti útra megy vagy akár élni fog az országban, javasoljuk, hogy töltse ki az alábbi regisztrációs lapot! Az Ön által megadott adatok segítik a Konzuli Szolgálat munkáját, megtalálni Önt, valamint felvenni Önnel és családjával, hozzátartozójával a kapcsolatot, ha vészhelyzetbe kerül – legyen az természeti katasztrófa, polgári zavargás vagy bármilyen az ott tartózkodás során vagy az utazás közben felmerült egyéb probléma.

Csak pár percet vesz igénybe! A regisztrációval létrehoz egy profilt magának, melyet legközelebbi útjának bejelentésekor is használhat!

Adatlap konzuli védelemhez