• Németországba utazók figyelmébe!

  Németországban 2021. augusztus 1-től új beutazási szabályok lépnek hatályba. Ennek következtében főszabály szerint minden 12 év fölötti beutazó személy számára kötelező az egyik a következők közül: negatív COVID-19 teszteredmény  VAGY oltási igazolás (Németországban engedélyezett oltás utolsó dózisa felvételétől eltelt 14 nap vagy felgyógyultak esetében első dózis felvételre került) VAGY felgyógyulásról szóló igazolás (ha fertőzéstől eltelt legkevesebb 28 nap, de legtöbb hat hónap). 
  Vírusvariáns övezetből beutazókra szigorúbb a szabály: itt nem elegendő az oltási igazolás vagy a felgyógyulási igazolás, tesztigazolás szükséges!  A fentiek igazolására javasoljuk az EU digitális COVID-igazolvány használatát. További részletekért kattintson a tovább gombra.

  Tovább
 • Külföldön beoltottak figyelmébe!

  Magyar állampolgár külföldön felvett COVID-19 elleni védőoltását követően a
  magyarországi kormányablakokban vagy elektronikus úton, az ügyfélkapun keresztül
  díjmentesen magyar védettségi igazolványt kérelmezhet.

  Külföldi állampolgárok a digitális EU Covid-igazolvány birtokában a magyar védettségi igazolvány
  bírtokosaival azonos kevezményekben részesülnek.

  Bővebb információ érdekében kattintson a tovább gombra.

  Tovább
 • Utazási tanácsok

   

  A koronavírus terjedésének megakadályozása miatt utazási korlátozások kerültek bevezetésre.

  Az utazási tanácsok megtekintése érdekében kattintson a tovább gombra.

  Tovább
 • Okmányok érvényességi ideje meghosszabbodott

  Magyarországon kihirdetett veszélyhelyzet ideje alatt lejáró okmányok érvényességi ideje meghosszabbodott a veszélyhelyzet megszűnését követő 60. napig.

  Felhívjuk a figyelmet, hogy külföldi hatóságok a fenti jogszabályon alapuló hosszabbítást nem fogadják el!

   

  Pontos jogszabályért kattintson a tovább gombra.

  Tovább
 • Magyarországi nyugdíjban részesülők figyelmébe!

   

  A jogszabály-változások, illetve a Magyar Államkincstár tájékoztatása értemében
  a magyarországi nyugdíjban részesülő, de külföldön tartózkodó személyek adategyeztetésére közvetlenül a hivatalos szervek között kerül sor.  

  Ebből kifolyólag a 2021. évben főszabály szerint NEM kerülnek kipostázásra adategyeztető nyomtatványok és NEM lesz szükség a konzuli tanúsítvány (ún. életbenléti igazolás) kiállítására sem. 

 • Tisztelt Látogató!

  Szeretettel köszöntjük Magyarország Müncheni Főkonzulátusa honlapján.

 • Konzuli iroda Nürnbergben

   

  Örömmel tájékoztatjük Önöket, hogy

  2020. augusztus 6-án megkezdte működését

  a nürnbergi hivatásos konzuli iroda.

  Részletekért kattintson a tovább gombra.

  Tovább

FŐKONZULI KÖSZÖNTŐ

Munkatársaim nevében is tisztelettel köszöntöm Önöket Magyarország Müncheni Főkonzulátusának honlapján. Örömmel tölt el, hogy itt is bemutatkozhatom. A bajorországi Burg Kastl-i Magyar Gimnáziumban érettségiztem, majd a Regensburgi Egyetemen diplomáztam, s tanulmányokat folytattam Párizsban, a Sorbonne Egyetemen is. Egyetemi tanulmányaim után nemzetközi kapcsolatok építésében szereztem gyakorlatot, jelenlegi megbízatásomig politikai tanácsadóként dolgoztam az Európai Parlamentben. 2015 januárjában az a megtiszteltetés ért, hogy müncheni székhellyel főkonzulként képviselhetem Magyarországot Bajorországban. Hazám, kormányom mélyen elkötelezett a magyar-német, s benne a magyar-bajor kapcsolatok folyamatos erősítése iránt, feladatom ellátása megkülönböztetett felelősséget és odaadást követel tőlem. Minden erőmmel azon leszek, hogy szolgálatom méltó legyen ehhez a feladathoz. Honlapunk azt szolgálja, hogy bajorok és magyarok könnyebben juthassanak hozzá közérdekű információkhoz. Honlapunkat Igyekszünk folyamatosan friss tartalommal megtölteni a gazdag magyar-bajor kapcsolatokról, a munka világáról és sok másról, amit időszerűnek vélünk. Főkonzulátusunk készséggel áll az illetékességét érintő ügyekben minden érdeklődő rendelkezésére. Jó böngészést, a honlap használatához sok sikert kívánok!

Tisztelettel:

Tordai-Lejkó Gábor
főkonzul

München, 2015.03.12.