• Tisztelt Látogató!

    Szeretettel köszöntjük Magyarország Müncheni Főkonzulátusa honlapján!


     

  •  

     

     

     

     

     

     

     

    Tovább

FŐKONZULI KÖSZÖNTŐ

Munkatársaim nevében is tisztelettel köszöntöm Önöket Magyarország Müncheni Főkonzulátusának honlapján!

Örömmel tölt el, hogy itt is bemutatkozhatom. A bajorországi Burg Kastl-i Magyar Gimnáziumban érettségiztem, majd a Regensburgi Egyetemen diplomáztam, s tanulmányokat folytattam Párizsban, a Sorbonne Egyetemen is. Egyetemi tanulmányaim után nemzetközi kapcsolatok építésében szereztem gyakorlatot, jelenlegi megbízatásomig politikai tanácsadóként dolgoztam az Európai Parlamentben.

2015 januárjában az a megtiszteltetés ért, hogy müncheni székhellyel főkonzulként képviselhetem Magyarországot Bajorországban. Hazám, kormányom mélyen elkötelezett a magyar-német, s benne a magyar-bajor kapcsolatok folyamatos erősítése iránt, feladatom ellátása megkülönböztetett felelősséget és odaadást követel tőlem. Minden erőmmel azon leszek, hogy szolgálatom méltó legyen ehhez a feladathoz.

Honlapunk azt szolgálja, hogy bajorok és magyarok könnyebben juthassanak hozzá közérdekű információkhoz. Honlapunkat Igyekszünk folyamatosan friss tartalommal megtölteni a gazdag magyar-bajor kapcsolatokról, a munka világáról és sok másról, amit időszerűnek vélünk. Főkonzulátusunk készséggel áll az illetékességét érintő ügyekben minden érdeklődő rendelkezésére. Jó böngészést, a honlap használatához sok sikert kívánok!

Tisztelettel:

Tordai-Lejkó Gábor
főkonzul

München, 2015.03.12.