Tisztelt Választópolgárok!

 

Magyarország Müncheni Főkonzulátusa a 2018. április 8-i Országgyűlési Választásokkal kapcsolatban az alábbiakra szeretné  felhívni a figyelmet:

A szavazás helyszíne Magyarország Müncheni Főkonzulátusa.

Cím: Vollmannstr. 2, 81927 München

FONTOS: A főkonzulátus tömegközlekedési eszközökkel (16-os villamos, U4-es metró, 187-es és 188-as busz) jól megközelíthető; ingyenes parkolási lehetőség a környező utcákban korlátozottan áll rendelkezésre.

 

  1. Fontos információk magyarországi állandó lakcímmel rendelkezőknek:

2018. április 8-án a főkonzulátus 06.00 és 19.00 óra között fogadja azon szavazókat, akiket kérelmükre a Nemzeti Választási Iroda felvett a külképviseleti névjegyzékbe.

FONTOS: A választáson csak érvényes, magyar hatóság által kiállított, személyazonosításra alkalmas okmánnyal, azaz magyar útlevéllel, személyi igazolvánnyal vagy gépjárművezetői engedéllyel lehet szavazni.

Külföldi (pl. német) személyazonosító okmányt a vonatkozó szabályok miatt NEM tudunk elfogadni!

Fentiek alapján tehát nem tud a szavazáson részt venni az a személy, aki:

  • nem szerepel a külképviseleti névjegyzékben;
  • nem tudja a személyazonosságát magyar személyazonosító okmánnyal igazolni;
  • lejárt a személyazonosításra elfogadható okmányának érvényessége.

A főkonzulátus minden logisztikai intézkedést megtesz a várakozási idő csökkentése érdekében. Kollégáink a helyszínen lesznek a segítségükre abban, hogy pontosan melyik szavazóhelyiségben tudnak majd szavazni.

Tekintettel a különösen magas regisztrált szavazói létszámra, előfordulhat a késő délelőtti és kora délutáni időszakban hosszabb várakozási idő. Zökkenőmentesebb időszaknak minősül az előző választás tapasztalata alapján a reggeli/kora délelőtti, valamint a késő délutáni/esti órák, ezért kérnénk, hogy aki teheti, a reggeli órákban érkezzék. Szíves együttműködésüket kérnénk abban is, hogy érvényes okmányaikat már érkezéskor készítsék elő.

 

  1. Fontos információ magyarországi állandó lakcímmel nem rendelkezőknek (levélszavazat):

Levélszavazat leadására a választás napján 06-19.00 óra között szintén lehetőség van a külképviseleten.

Türelmüket és együttműködésüket előre is köszönjük!

Magyarország Müncheni Főkonzulátusa