2018. február 24-én 20:00 órai kezdettel a „Winners&Masters“ programsorozat részeként Ránki Fülöp játsza Haydn, Schubert, Liszt és Dukay műveit.

A Gasteig nemzetközi koncertsorozata 1999 óta mutat be fiatal tehetségeket a világ minden tájáról „ugródeszkát“ kínálva nekik további zenei karrierjükhöz.

A Müncheni Magyar Főkonzulátus támogatásával idén a 23 éves Ránki Fülöp mutatkozhat be a müncheni közönségnek. Az ifjú tehetségre méltán lehetünk büszkék: 10 éves korában már díjat nyert, 2016-ban pedig a rangos hazai Junior Prima Díjjal tüntették ki. Jelenleg a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Kamarazene tanszékének hallgatója.

Helyszín: Kleiner Konzertsaal, Gasteig

 

 

2018. március 6-án 19:30 órakor Balázs János zongoraművész szólaltatja meg Liszt és Dubrovay műveit a müncheni Faust Fesztivál keretein belül. Az esti koncert egy olyan rendezvénysorozat része, mely olyan műveket mutat be, melyek Goethe Faustja nélkül nem születtek volna meg.

A már 26 évesen Liszt Ferenc díjjal kitüntetett művész számos országban aratott elismerést játékával, a Künstlerhausban való fellépése kihagyhatatlan élmény minden zenebarátnak. Az előadást Dr. Kilian Sprau zenetörténész előadása vezeti be, az eseményt a Müncheni Magyar Főkonzulátus és a Keleti Németek Háza (HDO) támogatja.