Tordai-Lejkó Gábor főkonzul köszöntője:

Tisztelt Hölgyeim és Uraim!

Nagy örömmel jelentem be Önöknek, hogy képviseletünk online kínálata újabb gyöngyszemmel bővült. A Történelmi esték c. sorozat és a népszerű Filmklub mellett most egy virtuális kiállítással jelentkezünk.

Az online formában megtekinthető tárlat Dr. Sorger Erzsébet 11 festményét mutatja be. A művészről fontos tudni, hogy nem csupán egy Budapesten született, Münchenben elismert hobbifestőről, hanem a Bajor-Magyar Fórum elnökségének egy aktív, oszlopos tagjáról is beszélünk. Sorger asszony ugyan informatikusként dolgozott, a művészet és az alkotás szeretete azonban egész életét végigkísérte. Sorger Erzsébet a bajor-magyar kapcsolatok erősítése érdekében végzett önfeláldozó munkájáért 2016-ban a Magyar Érdemrend lovagkeresztje kitüntetést vehette át.

A technikának köszönhetően a művésznő festményei és grafikái mellett a főkonzulátus épületének dísztermét is megcsodálhatják a látogatók. A Magyar Állam 5 éve vásárolta meg ezt a gyönyörű, 100 éves villát. Az impozáns épület Bogenhausen szívében mélón tükrözi az 1000 éves bajor-magyar kapcsolatok fontosságát.

Magyarország főkonzuljaként szívügyemnek tekintem hazám kultúrális sokszínűségének bemutatását. Hasonlóan fontos azoknak a művészeknek a bemutatása is, akik magyarként itt élnek és alkotnak Bajorországban és itt szereznek maguknak hírnevet. Mi magyarok nagyon büszkék vagyunk minden tehetséges honfitársunkra, akik bárhol is éljenek a nagyvilágban, alkotómunkájukkal, eredményeikkel hozzájárulnak hazánk hírnevének öregbítéséhez.

Szeretettel várjuk az online tárlatra!

Tovább a kiállításhoz