Hírek

A Magyar Diplomáciai Akadémia pályázata

A Magyar Diplomáciai Akadémia pályázatot hirdet – a diplomáciai pálya iránt érdeklődők számára – Diplomataképző Programjára, amelyet a Külgazdasági és Külügyminisztérium és a Nemzeti Közszolgálati Egyetem szakmai együttműködésének keretében valósít meg.
Tovább

Orbán Viktor ünnepi beszéde az 1848/49-es forradalom és szabadságharc 176. évfordulóján

Tisztelt Ünneplők! Magyarok szerte a nagyvilágban! Hölgyeim és Uraim! 1848 márciusában Európa lángokban állt. Vér folyt a fővárosok utcáin. Bécsben barikádokon harcoltak. Mit csináltak a magyarok? Verset írtunk. 12 pontot szerkesztettünk. Átsétáltunk Pestről Budára. Az volt az első békemenetünk. Puskalövés nélkül kiszabadítottuk a politikai foglyokat. Színházba mentünk, nemzeti darabot néztünk, a szünetben nemzeti dalt énekeltünk, és estére győztünk. Napra pontosan kilenc hónapra rá megszületett Petőfi Zoltán. A magyar forradalom nem romboló, hanem építő. Nem tagadó, hanem alkotó. Igaz és szép.
Tovább

Ösztöndíjpályázat a 2024 nyarán megrendezésre kerülő Balassi Nyári Egyetemen való részvételre

A Külgazdasági és Külügyminisztérium Magyar Nyelvi Képzésekért, Diaszpóra és Balassi Programokért Felelős Főosztálya ösztöndíjpályázatot hirdet a 2024 nyarán megrendezésre kerülő Balassi Nyári Egyetemen való részvételre.
Tovább